Veelgestelde vragen (FAQ)

Over I Love My Dog en onze geschiedenis

Product details

In 1986 was P.J. Dekker, samen met zoon B.N. Dekker (huidige eigenaar), bezig met het vinden van een oplossing voor het hondenpoepprobleem. Dit resulteerde in een hondenpoep-opruimzakje bestaande uit twee kartonnetjes met daartussen een papieren zak. Wellicht dat de (drolletjes van) twee langharige teckels er toentertijd iets mee te doen hadden?

Een uniek systeem waarmee de poep, zonder enig contact, eenvoudig en hygiënisch op te scheppen is. De stevige kartonnetjes zorgen ervoor dat u niets voelt van de lauwwarme hondenpoep. Zelfs, of juist speciaal, als de poep minder stevig is, laat ons hondenpoepzakje zich van zijn beste kant zien: het pakt gewoon beter op dan bijvoorbeeld plastic zakjes. Maar welke andere zakjes? Wij zijn de enige papieren/kartonnen zakjes met ingebouwd schep-systeem ter wereld!

We krijgen graag feedback. Daarmee kunnen wij ons product verbeteren, de marketing aanpassen, contacten leggen met bijv. gemeenten waarmee hondenbezitters toegang kunnen krijgen tot gratis zakjes.

De basisproducten zoals de zakjes en de kartonnetjes, worden door bedrijven uit de buurt aangeleverd. Wij verwerken deze producten met onze zelf-ontwikkelde machine (uniek in de wereld) tot het I Love My Dog zakje, verpakken het in de diverse dozen en distribueren deze zelf of naar onze importeurs in diverse landen in Europa.

De productie vond en vind nog steeds plaats in Nederland.

De combinatie van geen-contact met de hondenpoep, 100% biologisch composteerbaar/afbreekbaar en hygiënische en eenvoudige schep-werking. Sowieso uniek omdat het een Nederlandse uitvinding betreft die zich in de loop van 37 jaar bewezen heeft!

Voor alle hondenrassen geschikt. Hoewel het voor heel kleine hondjes wellicht een beetje te groot kan zijn, voor heel grote honden past het prima! Zelf eigenaar van 2 grote honden (50 kg.) dus ervaringsdeskundig. Maar ook de complimenten van Sint-Bernard Club en eigenaren van Ierse Wolfshonden bevestigen dit.

Voor de productie van de zakjes wordt papier van ECO-bossen gebruikt. Dit wordt in Scandinavië geproduceerd waarbij gebruik wordt gemaakt van overwegend witte steenkool (elektriciteit opgewekt d.m.v. waterkracht).  Kartonnetjes worden gemaakt van 100% gerecycled papier. Het geheel is 100% biologisch composteerbaar/afbreekbaar.

Milieuvriendelijkheid

Productie en kwaliteit

Geen lage-lonen landen, geen kinderarbeid, geen vervuilde grondstoffen, geen verre transporten en dat soort ellende. Met zelf ontwikkelde machines produceren we, in Nederland, miljoenen zakjes per jaar. Grondstoffen uit Europa met keurmerken. Steeds de laatste ontwikkelingen op besparing, vermindering CO2 afdruk en een hoge, constante kwaliteit! Zowel duurzaam voor het milieu als voor uw relatie met uw klant. Een eerlijk product dat eerlijk geproduceerd wordt.

Afbraak van de zakjes is afhankelijk van temperatuur, vocht en omgevingsomstandigheden. Papier en karton breekt zeer snel af en laat geen schadelijke stoffen achter

Wij doen niet aan certificering. Keurmerken worden te pas en te onpas misbruikt. Soms voor Greenwashing en soms is het gewoon een verdien-model voor de uitgevers van de keurmerken. Ons karton bijvoorbeeld is kwalitatief precies hetzelfde als dat wat met FSC-keurmerk geleverd kan worden.  Alleen moeten we dan lid worden van de club en aan eisen voldoen zoals aparte facturering en transport. Maar het karton is hetzelfde. Alleen zonder keurmerk is het wel goedkoper en dat geven wij weer graag door naar de klant.

We blijven continu kijken naar het proces. Vaak is duurzamer ook nog eens goedkoper. Zo sturen wij onze paletten, die speciaal gemaakt worden voor het karton, weer retour naar de kartonfabriek. De prijzen van nieuwe paletten zijn hoger dan de kosten voor het transport en we besparen grondstoffen door de pallets meerdere keren te gebruiken. En als de pallets niet goed genoeg zijn voor gebruik, worden deze weer gebruikt om papier/karton van te maken.    

Geen lage-lonen landen, geen kinderarbeid, geen vervuilde grondstoffen, geen verre transporten en dat soort ellende. Met zelf ontwikkelde machines produceren we, in Nederland, miljoenen zakjes per jaar. Grondstoffen uit Europa met keurmerken. Steeds de laatste ontwikkelingen op besparing, vermindering CO2 afdruk en een hoge, constante kwaliteit! Zowel duurzaam voor het milieu als voor uw relatie met uw klant. Een eerlijk product dat eerlijk geproduceerd wordt.

Onze machine controleert op aanwezigheid van materialen, juiste dosering van lijm, controle op kwaliteit en positie van zakken en juiste aantallen in pakketjes. Maar bovenal blijft de menselijke controle bij het hele proces aanwezig zoals het aanvoeren van grondstoffen, het productieproces zelf en de afvoer van gereed materiaal.

Gebruiksinstructies

Klanttevredenheid en support

Voor een standaard drol:
Stap 1. Vouw het zakje helemaal open, er moet een hoop in…
Stap 2. Zakje over de poep en duw de kartonnetjes omlaag.
Stap 3. Als kartonnetjes gesloten zijn, optillen en doordraaien.
Stap 4. Afsluiten door handgrepen door te duwen.

Als de hond een spoor van drolletjes maakt:
Bij Stap 2 de kartonnetjes niet doordraaien maar gesloten houden en naar de tweede drol brengen. Daarboven de kartonnetjes weer openen en dan beide weer opnemen. Mocht er een derde of vierde liggen, deze stap herhalen totdat alle drolletje in het zakje zitten. Dan pas de kartonnetjes helemaal doordraaien en de greep doordrukken zodat het zakje actief gesloten is en het makkelijk meegedragen kan worden.

Als het in het wat langere gras ligt:
Bij stap 2 zet je 1 zijde van de kartonnetjes in het gras, dichtbij de drol die erin moet. Met het tweede kartonnetje schraap/wip je de drol in het zakje. Je kunt dit meerdere keren doen. Als alles erin zit, kartonnetjes weer doordraaien om volledig te sluiten.

Om het zakje (nog) makkelijker mee te nemen, kan het zakje verticaal dubbel worden gevouwen. Voor het gebruik weer uitvouwen en het werkt weer als vanouds.

Klachten? Opmerkingen? Complimenten? Ideeën of suggesties? Wij horen graag van u. Stuur ons een e-mail. Liever niet schrijven? Geen probleem. U kunt ons altijd direct bellen.

Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Lees hiervoor ons retourbeleid

Klachten? Opmerkingen? Complimenten? Ideeën of suggesties? Wij horen graag van u. Stuur ons een e-mail. Liever niet schrijven? Geen probleem. U kunt ons altijd direct bellen.

Wij geven 100% garantie op de door ons in Nederland gefabriceerde producten. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te bellen met telefoonnummer 0591 382 771 of te mailen naar info@ilovemydog.nl. Wij lossen het probleem altijd voor uw op. Niet tevreden over de geboden oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil.