Over ons

Lees het verhaal van Bas Dekker B.V.

Het beste en meest milieuvriendelijke opruimzakje ter wereld. Grote, kleine, harde of zachte drollen, voor alle soorten hondenpoep. Met dit zakje is het eenvoudig, snel en hygiënisch op te ruimen. Zonder ook maar enig contact met de drol en geen risico om door het zakje te prikken met vinger of nagel. De stevige kartonnetjes schrapen vanaf elk soort ondergrond. Of dat nu steen is van het trottoir, asfalt van de straat, vanuit het zand of vanuit het gras, dit zakje doet het allemaal.

Hond hondenpoepzakjes

De geschiedenis

Hoe het allemaal begon.

In 1986 was P.J. Dekker, samen met zoon B.N. Dekker (huidige eigenaar), bezig met het vinden van een oplossing voor het hondenpoepprobleem. Dit resulteerde in een hondenpoep-opruimzakje bestaande uit twee kartonnetjes met daartussen een papieren zak.

dog hondenpoepzakjes

De eerste productie was voor de gemeente Heemskerk, waarbij 3000 (met de hand, aan de keukentafel gemaakte) hondenpoepzakjes werden ingezet voor een proef. Deze was dermate succesvol dat besloten werd om de zakjes commercieel te gaan exploiteren en de Firma B.N. Dekker werd op 1 juli 1987 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De allereerste commerciële verkoop was op 6 juli 1987 aan de gemeente Den Haag. Een buurt-conciërge van Post Transvaal bestelde 1000 zakjes.

dog hondenpoepzakjes

In 1989 werd het poepzakje door de NVRD (toen Nederlandse Vereniging van Reinigings Directeuren) beoordeeld als beste opruimmiddel en was de basis voor een raamplan welke in het Handboek Bestrijding Overlast Door Honden gepubliceerd werd.

Basis van dat raamplan was dat de hondenbezitter zelf verantwoordelijk is voor het opruimen van de hondenpoep. Het verstrekken van het handige en hygiënische ‘Dekkers” opruimzakje is daarom één van de pilaren waarop dit raamplant steunt.

dog hondenpoepzakjes

Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, bouwde Dekker zelf in 1990 de eerste complete productiemachine. Deze unieke machine stelde ons in staat om constant en kwalitatief hoogwaardig opruimzakjes te produceren. In 2009 werd deze machine opgevolgd door een verbeterde, industriële versie met meer controle mogelijkheden in het productie proces.

Deze machine stelde Dekker in staat om in Nederland te blijven produceren, ondanks de namaakzakjes uit o.a. China. En daarmee hebben wij snelle levertijden, met name bij personalisering van zakjes, constante goede kwaliteit grondstoffen en stabiele productie door diverse ingebouwde controles. En ook niet onbelangrijk: veel minder milieubelastend.

dog hondenpoepzakjes

In de daarop volgende jaren is B.N. Dekker BV gaan leveren aan nu 28 verschillende landen. We ontwikkelde dispensers voor de hondenpoepzakjes en combineerde deze met afvalbakken. We creëerde de mogelijkheid om de zakjes te personaliseren, zelfs bij zeer kleine aantallen. En nog steeds blijft Dekker de ontwikkelingen op de voet volgen. Zo onderzoeken we de mogelijkheid van duurzamere productie, verbeterde uitgifte van zakjes in de openbare ruimte, geautomatiseerde meldingen van dispensers/afvalbakken enz.

Het milieuvriendelijkste opruimzakje is, na ruim 32 jaar, actueler dan ooit. Niet alleen nu, vanwege het terugdringen van eenmalig plastic verbruik, maar vooral omdat het gewoon het beste opruimzakje ter wereld is.

dog hondenpoepzakjes

Altijd bij de hand.

Makkelijk mee te nemen dus altijd bij de hand. Honden poepen! Wees voorbereid! (Shit Happens: just be prepared!) Dit zakje past in de achterzak van elke spijkerbroek of (binnen)zak van jas. Om het zakje nog kleiner te maken kan men het eenvoudig dubbelvouwen. Voor gebruik terugvouwen en het zakje werkt nog precies hetzelfde.

Wanneer opruimen?

Als de poep op een natuurlijke ondergrond ligt en absoluut geen overlast veroorzaakt (ook geen stankoverlast), dan is het het meest milieuvriendelijk om de drol, via het natuurlijke afbraakproces, te laten “oplossen”. Maar dat kan lang niet altijd. Zodra de poep op een verharde ondergrond ligt is opruimen een verplichting. Als het op een natuurlijke ondergrond ligt maar er is kans dat er iemand in kan trappen dan is opruimen ook een noodzaak.

Milleuvriendelijk

Maar dan wel met een milieuvriendelijk opruimmiddel! Ons zakje van papier en karton voldoet aan die eisen. Gemaakt van gerecycled materiaal en 100% biologisch afbreekbaar EN composteerbaar. Maar ook in detail zijn wij milieuvriendelijk. Alle inkt is op basis van water i.p.v. alcohol. De lijm is 100% afbreekbaar. En de verpakking is geminimaliseerd, alleen een papieren banderol om de zakjes.

dog png hondenpoepzakjes
Gerecycled karton
dog png hondenpoepzakjes
Goede schepwerking
dog png hondenpoepzakjes
Broekzakformaat
dog png hondenpoepzakjes
Eenvoudig te sluiten
dog png hondenpoepzakjes
Op afstand scheppen