Over ons

Lees het verhaal van Bas Dekker.

Bas, de man achter het zakje. Bas zit zoals hij het zelf zegt al meer dan 30 jaar ‘in de shit’. Met een hele dikke knipoog, want hij zou niets liever willen! Samen met zijn vader was hij in 1986 op zoek naar dé oplossing voor het hondenpoepprobleem. Dit was de geboorte van het beste opruimzakje van de wereld.

bas gele achtergrond hondenpoepzakjes

De geschiedenis

Hoe het allemaal begon.

In 1986 was P.J. Dekker, samen met zoon B.N. Dekker (huidige eigenaar), bezig met het vinden van een oplossing voor het hondenpoepprobleem. Dit resulteerde in een hondenpoep-opruimzakje bestaande uit twee kartonnetjes met daartussen een papieren zak.

Frame 6 min hondenpoepzakjes

De eerste productie was voor de gemeente Heemskerk, waarbij 3000 (met de hand, aan de keukentafel gemaakte) hondenpoepzakjes werden ingezet voor een proef. Deze was dermate succesvol dat besloten werd om de zakjes commercieel te gaan exploiteren en de Firma B.N. Dekker werd op 1 juli 1987 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De allereerste commerciële verkoop was op 6 juli 1987 aan de gemeente Den Haag. Een buurt-conciërge van Post Transvaal bestelde 1000 zakjes.

Frame 3 min hondenpoepzakjes

In 1989 werd het poepzakje door de NVRD (toen Nederlandse Vereniging van Reinigings Directeuren) beoordeeld als beste opruimmiddel en was de basis voor een raamplan welke in het Handboek Bestrijding Overlast Door Honden gepubliceerd werd.

Basis van dat raamplan was dat de hondenbezitter zelf verantwoordelijk is voor het opruimen van de hondenpoep. Het verstrekken van het handige en hygiënische ‘Dekkers” opruimzakje is daarom één van de pilaren waarop dit raamplant steunt.

Frame 2 min hondenpoepzakjes

Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, bouwde Dekker zelf in 1990 de eerste complete productiemachine. Deze unieke machine stelde ons in staat om constant en kwalitatief hoogwaardig opruimzakjes te produceren. In 2009 werd deze machine opgevolgd door een verbeterde, industriële versie met meer controle mogelijkheden in het productie proces.

Deze machine stelde Dekker in staat om in Nederland te blijven produceren, ondanks de namaakzakjes uit o.a. China. En daarmee hebben wij snelle levertijden, met name bij personalisering van zakjes, constante goede kwaliteit grondstoffen en stabiele productie door diverse ingebouwde controles. En ook niet onbelangrijk: veel minder milieubelastend.

Frame 5 min hondenpoepzakjes

In de daarop volgende jaren is B.N. Dekker BV gaan leveren aan nu 28 verschillende landen. We ontwikkelde dispensers voor de hondenpoepzakjes en combineerde deze met afvalbakken. We creëerde de mogelijkheid om de zakjes te personaliseren, zelfs bij zeer kleine aantallen. En nog steeds blijft Dekker de ontwikkelingen op de voet volgen. Zo onderzoeken we de mogelijkheid van duurzamere productie, verbeterde uitgifte van zakjes in de openbare ruimte, geautomatiseerde meldingen van dispensers/afvalbakken enz.

Het milieuvriendelijkste opruimzakje is, na ruim 34 jaar, actueler dan ooit. Niet alleen nu, vanwege het terugdringen van eenmalig plastic verbruik, maar vooral omdat het gewoon het beste opruimzakje ter wereld is.

Frame 4 min hondenpoepzakjes

Onze filosofie over hondenpoep

Als de poep op een natuurlijke ondergrond ligt EN absoluut geen overlast veroorzaakt, dan is het het meest milieuvriendelijk om de drol, via het natuurlijke afbraakproces, te laten “oplossen”. Er wordt dan geen ‘extra” materiaal verspild om het op te ruimen. Maar dat kan lang niet altijd. Zodra de poep op een verharde, kunstmatige ondergrond ligt is opruimen een verplichting. En als er een goede kans is dat iemand erin kan stappen, dan ook opruimen.

Milleuvriendelijk

Maar dan wel opruimen met een milieuvriendelijk opruimmiddel! Ons zakje van papier en karton voldoet aan die eisen. Gemaakt van gerecycled materiaal en 100% biologisch afbreekbaar EN composteerbaar. Alle inkt is op basis van water i.p.v. alcohol. De lijm is 100% afbreekbaar. En de verpakking is geminimaliseerd, alleen een papieren banderol om de zakjes. Maar ook in detail zijn wij milieuvriendelijk. Onze kartonnen dozen worden eerst gebruikt om de zakken in aan te leveren en daarna nogmaals gebruikt als eindverpakking voor het gereed product.

Altijd bij de hand.

Onze slogan is (in het Engels) Shit Happens: just be prepared. Oftewel, je weet nooit wanneer je hond poept! Dus laat je niet verrassen en heb altijd een zakje mee. Dit hondenpoepzakje past in de achterzak van elke spijkerbroek of (binnen)zak van jas. Om het zakje nog kleiner te maken kan men het eenvoudig dubbelvouwen. Voor gebruik terugvouwen en het zakje werkt nog precies hetzelfde.

En dan..?

Weggooien in de eerste de beste afvalbak. Geen afvalbak? Neem het zakje dan mee naar huis. Gooi het daar weg, eventueel in de groene bak. Of gooi het op de composthoop (als u die heeft). Als het maar van de straat is. Dat voorkomt een hoop ergernis…

dog png hondenpoepzakjes
Gerecycled karton
dog png hondenpoepzakjes
Goede schepwerking
dog png hondenpoepzakjes
Broekzakformaat
dog png hondenpoepzakjes
Eenvoudig te sluiten
dog png hondenpoepzakjes
Op afstand scheppen